EN
ביטול או הפרת חוזה זיכיון

עולם הזכיינות תופס תאוצה רבה עם השנים והצלחתם של יזמים רבים כזכיינים מרוויחים מביאה עוד ועוד אנשי עסקים צעירים וותיקים כאחד להיכנס לתחום הזכיינות ולייצר התקשרות עם חברה מזכה בעלת מותג מצליח זה או אחר. אך מה קורה כשהעסקים לא ממריאים לשחקים ונוצר מצב של ביטול או הפרת חוזה הזיכיון? האם חוזה הזיכיון שלך דואג לך? האם בעת עריכת חוזה הזיכיון קיבלת את שירותיו של משרד עורכי דין מנוסה הבקיא בכל רזי תחום הזכיינות? ובכן ביטול או הפרת חוזה זיכיון הם שני נושאים חשובים מאין כמוהם להם יש לשים יתר דגש.

 

רגע לפני שנשים את הדגשים הנדרשים בסוגיה יש להפריד בין ביטול חוזה זיכיון להפרת חוזה זיכיון. בעת הפרת חוזה הזיכיון חשוב כי הצדדים יפרטו במפורש ובצורה שאיננה משתמעת לשתי פנים מה הם המצבים בהם תיחשב פעולה כזו או אחרת להפרת חוזה הזיכיון. פסקי דין רבים בתחום מלמדים כי ישנם לא מעט פסיקות בהם למרות הפרה של חוזה הזיכיון על ידי הזכיין, נדרשה החברה המזכה להשיב לו חלק כזה או אחר מהערבויות. ברוב המקרים היו אלו האותיות הקטנות או בשפת המשפט “הבריחים” שנכתבו בחוזה הזיכיון והגנו על הזכיינים גם בעת הפרה.

 

ביטול חוזה זיכיון הינו סיטואציה דומה אך מעט שונה, במסגרתה לא התקיימה הפרה אך יש למי מהצדדים רצון לסיים את ההתקשרות. במקרה כזה אין ספק כי נזקים כלכליים רבים עומדים על הפרק והסתייעות בעורך דין צופה פני עתיד המנוסה בתחום הזכיינות, ידע לתת את המענה ההולם לסיום התקשרות חוזית מוצלחת עם מינימום נזק כספי לצד אותו הוא מייצג בעת ניהול המשא ומתן וגיבוש הטיוטא הסופית של חוזה הזיכיון בין הצדדים.

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.

קראו עוד אודות עו"ד אודי דנהירש