EN
הזדמנות עסקית

אנשים המעוניינים להיכנס לעולם העסקים יכולים לעשות זאת במספר דרכים אבל תמיד חשוב שהם יאתרו הזדמנויות עסקיות ויצלו אותן. דרך אחת היא הקמת עסק חדש בתחום אותו הם מכירים. לרוב, נוקטים בפעולה כזאת כאשר ממצים את העבודה כשכירים ורוצים להתקדם ולהתפתח יותר מבחינה אישית, מקצועית, וכמובן, כלכלית. דרך אחרת היא להיכנס לשותפות עם שותף מתאים. שילוב מוצלח יכול להיות בין אדם המתמחה בפתרון בעיות מקצועיות עם אדם המומחה לשיווק ולניהול כספי. כאן כל אחד תורם את היתרונות היחסיים שלו בדרך לשגשוג.

דרך אחרת היא לרכוש עסק קיים ולהיכנס לתוך מערכת קיימת עם הדרכה, ליווי, וכדומה. אחת השיטות הפופולאריות היא לקבל עסק בזכיינות בתחומים מגוונים: בידור, מזון, הלבשה, רפואה ועוד. אין זה משנה באיזה שיטה בוחרים להתחיל את השלב העסקי בחיים, תמיד כדאי לחפש ולמצוא הזדמנויות עסקיות. הזדמנות עסקית מוגדרת כהשקעה סבירה או נמוכה במיזם שעשוי להצליח הרבה מעבר להשקעה. בהחלט יכול להיות מצב בו ההשקעה הנמוכה מתבצעת בעסק שכבר מראה אותות של הצלחה והכניסה נעשית בדיוק לפני פריצתו. כאשר מחליטים ללכת לתחום הזכיינות, מומלת להיעזר בעורך דין לענייני זכיינות. כך תוכלו לוודא שהסכם זכיינות שלכם הוגן עבורכם.

אדם בעל חוש עסקי יכול לנצל מצבים שונים כאלו לטובתו. צריך לציין, כי כל אדם שרוצה להתנסות בעולם העסקי חייב להיות בנוי לכך מבחינת תכונותיו, כוח הסיבולת שלו, היכולת להתמודד מול עסקים אחרים באותו תחום, מול לקוחות, מול קשיים פיננסיים וכדומה. כאשר קיימות תכונות אלו אז ניתן להצעיד קדימה את העסק בהצלחה ולהסתייע אגב כך בעורכי דין, רואי חשבון ויועצים עסקיים שונים. לפני כניסה לכל מיזם חדש כדאי להכין תכנית עסקית שתתווה את הדרכים הפיננסיות והכלכליות הראשוניות. כניסה לעסק קיים מחייבת בדיקת נאותות ובדיקת אלמנטים חשובים אחרים. גם בכך מומלץ להיעזר בעורכי דין ויועצים אחרים.

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.

קראו עוד אודות עו"ד אודי דנהירש