EN
פתיחת עסק

פתיחת עסק היא צעד חשוב ומשמעותי בחיי כל אחד וחשוב מאוד שתתבצע כאשר הפותח בשל לכך מבחינה מקצועית ואישית. יש צורך להבין בתחום שבו הולכים להשקיע כסף, זמן, ומשאבים נפשיים לא פשוטים. בנוסף, יש צורך לבצע את כל התהליך בצורה מסודרת כדי להקטין את הסכנה לאובדן כסף ועל מנת להרוויח כסף רב הנחוץ לפרנסה וביסוס כלכלי. יש צורך לעבור מספר שלבים חשובים הכרחיים שיש לעשותם אחד לאחר השני. הליכה בדרך זאת תקטין מאוד את אי הודאות.

שלב ראשון הינו אפיון העסק כלומר: באיזה תחום? מי קהל היעד שאליו מכוונים? איזה מוצר או שירות מעוניינים למכור? מיקום העסק? חומרי גלם וציוד נדרשים? האם יש הון ראשוני להקמה? יש צורך לבחור שם מתאים ורצוי אחד המגדיר אותו. לאחר שמודעים לשאלות אלו יש צורך בהכנת תכנית עסקית שתפקידה לתת תמונת מצב נוכחית ועתידית לגבי נושאים כספיים וכלכליים. היא תכלול אלמנטים כמו: הון ראשוני נדרש, עלויות הקמה, רכישת ציוד דרוש, הוצאות שיווק ופרסום וכדומה. במידה ומדובר על זכיינות אז גם כספים המיועדים לכך.

לאור התכנית העסקית ניתן יהיה לבדוק אם יש הון ראשוני, מהיכן להביאו? האם על ידי הלוואה? האם מהבית? וכדומה. איך להתנהל עד להגעת הכספים הראשונים? איזה רזרבות כספיות יש להכין? ועוד. השלב השלשי הוא הגדרת גודל העסק והיקף פעילותו. בהתאם לכך ניתן לקבוע את הישות שלו. האם לפתוח עוסק זעיר, עוסק מורשה, או להקים חברה? לכל סוג עסק יש את היתרונות והחסרונות שהוא מביא עימו. כאשר מדובר על זכיינות לעסקים, מומלץ להיעזר בעורכי דין כמו אודי דנהירש, רואי חשבון וביועצים עסקיים שיכולים לתרום מהידע והניסיון שברשותם. הם יכולים להכין תכניות עסקיות, לסייע בהכנת הסכמים עם גורמים שונים, לדאוג לרישום ברשויות המיסים, במע”מ, בביטוח לאומי ועוד.

 

 

 

 

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.

קראו עוד אודות עו"ד אודי דנהירש