EN
פתיחת עסק מזון

פתיחת כל עסק, ובמיוחד  עסק בתחום המזון חייבת להיות מחושבת ומסודרת. עסקים רבים בתחום המזון הינם בעלי שולי רווח נמוכים, יחסית, ויש צורך להקימם ולנהלם בצורה מדוקדקת כדי להצליח בהם, וחלילה, לא להיכשל. ראשית, יש צורך לאפיין את סוג העסק. האם ייצור, שיווק, מתן שירותים, ניהול מסעדה או בית קפה ועוד. בנוסף, יש להחליט על קהל היעד. האפיון כולל בחירת שם, קביעת המיקום ממנו מפעילים אותו, הכנת רשימת ציוד וחומרי גלם, הערכת סכום הכסף הראשוני עד קבלת ההכנסות הראשונות ועוד. ניתן לפתוח עם עסק זכיינות מזון.

בשלב הבא יש להזמין תכנית עסקית המספקת מידע חשוב על הצד הכלכלי והפיננסי של המיזם. היא תעריך את  עלויות ההקמה, ההוצאות הנדרשות לפרסום, לרכישת וטובין ולהוצאות שונות. הערכות נוספות הן לגיוס הון ראשוני, לתזרים מזומנים, להכנסות ורווחים צפויים וכדומה. לבסוף, יש להחליט על הישות אותה רוצים ליצור. ניתן לבחור בעוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע”מ. את הישות יש לרשום במס הכנסה, מע”מ וביטוח לאומי. במקרה של חברה יש לרשום אותה קודם ברשם החברות. עוסק מורשה, למשל, יתאים לחנות מכולת.

פתיחת עסק מזון היא צעד מבורך שאמור להצליח. מקים העסק רוצה להיות אדון לעצמו ולא להיות תלוי במעסיק כזה או אחר. אם העסק ישגשג אזי השמים הם הגבול. יחד עם זאת, יש לבחור בתחום בעל ביקוש המוכר על היזם מהעבר, תחום שהוא למד בו ו/או התמחה בו כשכיר, כמנהל בחברה דומה ועוד. כמו כן, רצוי להיעזר בעורכי דין, רואי חשבון ומומחים אחרים המכירים את הנושא לעומק. כל עצה הניתנת במועד הנכון יכולה למנוע טעויות. בנוסף הם יכולים לבצע מטלות שונות. ובכלל זה, בדיקת כדאיות, בדיקת מצב השוק, תכנית עסקית, רישום ברשויות, ייצוג ועוד. אם אתם מעוניינים לפתוח זכיינות ניתן להיעזר באודי דנהירש עורך דין זכיינות.

 

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.

קראו עוד אודות עו"ד אודי דנהירש