EN
עזרה בפתיחת עסק חדש

הקמת עסק חדש כרוכה בפרוצדורה מורכבת שיש לעשותה עם תכנון זהיר, בעיקר, אם מדובר בפעם הראשונה. אדם ללא ניסיון עלול לבצע טעויות קריטיות אשר עלולות לגרום לו לנזקים כספיים ואחרים. יש מספר שלבים שצריך לבצע בצורה מסודרת ובסדר מסוים. הראשון שביניהם הוא אפיון העסק. כאן יש צורך לקבל החלטה על סוג השירות או המוצר אותו רוצים לספק. לבחור שם מתאים, לקבוע מאיזה מקום הוא יופעל – מהבית, ממשרד שכור וכדומה, לערוך רשימת ציוד וחומרי גלם, להכין הון ראשוני ולהעריך את סכום הכסף הנדרש עד להתייצבות העסק. בנוסף, יש לחשוב על משך הזמן הראשוני הדרוש עד לפתיחה. פתיחת עסק עצמאי זהו תהליך לא פשוט וצריך לעבור אותו עם ליווי.

השלב השני הוא הכנת תכנית עסקית הכוללת התייחסות לנושאים הפיננסיים והכלכליים. היא תיתן מושג על עלויות הקמה, הוצאות עבור ציוד, גיוס הון ראשוני, הוצאות שיווק ופרסום, צפי תזרים מזומנים, תקבולים, רווחים ועוד. לאחר מכן, יש צורך להסדיר את רישומו ברשויות. ניתן להקים חברה, עוסק מורשה או עוסק פטור. כל אחד מחליט על הישות בהתאם לצרכיו. הרישום נעשה במס הכנסה, ביטוח לאומי ומע”מ. רישום מסודר מבטיח התנהלות נכונה מול הרשויות כבר מהרגע הראשון. כל המשימות הללו נחשבות להכרחיות ואין לדלג על אף אחת מהן.

מומלץ לכל מי שרוצה לפתוח עסק להיכנס לתחום אותו הוא מכיר הכרות קודמת שמגיעה מהתנסות כשכיר, או כמנהל בעסק קיים מאותו סוג. ניסיון וידע חשובים מאוד וכדאי שיהיה לאדם חוש עסקי. בנוסף, לכך מומלץ לקבל ייעוץ וסיוע ממומחים לנושא. יועצים כלכליים, רואי חשבון ועורכי דין יכולים להאיר עבור כל אחד נקודות שונות אשר אותם הוא אינו מכיר  או שאינו שם לב אליהם. בנוסף, הם יכולים לבצע עבורו פעולות אל מול הרשויות ואף לייצג אותו בעת הצורך. אודי דנהירש עורך דין לעסקים מוביל, ישמח ללוות אתכם לאורך התהליך.

 

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.

קראו עוד אודות עו"ד אודי דנהירש